dinsdag 28 november 2017

Verdachten moord Djordy Latumahina weer voor rechter

Vandaag staan de verdachten van de moord op Djordy Latumahina opnieuw voor de rechter in een pro-formazitting. In oktober 2016 werd Djordy in de parkeergarage onder zijn woning aan het Koningin Wilhelminaplein voor de ogen van zijn vriendin en dochtertje doodgeschoten.

De vriendin van Djordy werd ook geraakt en liep levensbedreigend letsel op, maar ze overleefde. Het tweejarige dochtertje bleef lichamelijk ongedeerd.

Lees ook: 15 tips en namen genoemd over vergismoord Djordy Latumahina

Uit het onderzoek van de politie bleek al snel dat Latumahina niet het beoogde doelwit van de daders was. De schutters hadden het vermoedelijk gemunt op een crimineel die ook in het appartementencomplex woonde, en zijn vergelijkbare donkere Mini Cooper in dezelfde garage parkeerde.

Tweede schutter
In totaal zijn er nu zeven verdachten in de zaak. Gisteren werd door het Openbaar Ministerie bevestigd dat de tweede vermoedelijke schutter is opgepakt. De politie zou informatie over de schutter hebben verkregen door zich voor te doen als leden van een motorclub. De vriendin van de verdachte zou door de verklede rechercheurs zijn klemgereden om haar de stuipen op het lijf te jagen.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

Twee weken geleden vroeg de politie opnieuw aandacht voor de zaak. Er werd specifiek gezocht naar de identiteit van de tweede schutter. Op de beelden die de politie toen liet zien, zijn drie daders te zien die de Kruisweg oversteken in Hoofddorp. Dat is de plek waar ze met een lekke band strandden, vluchtend vanuit Amsterdam.

Of de nieuwe verdachte in de zaak vandaag ook al voor de rechter staat is nog onduidelijk. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar maart plaatsvinden.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2zKu6lR
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten