woensdag 29 november 2017

Stad krijgt directe treinverbinding met China

De Amsterdamse haven is vanaf maart volgend jaar met een directe treinverbinding verbonden met de Chinese industriestad Yiwu, nabij Shanghai.

Het gaat om een spoor van 11.000 kilometer, dat onder andere Mongolië en Rusland doorkruist. De rails liggen er natuurlijk al, maar een directe verbinding is nieuw. Treinen zijn straks zo'n zestien tot achttien dagen onderweg van de Amsterdamse haven naar de Chinese kust.

Lees ook: VNO-NCW niet blij met brug over IJ en woningen in de haven

De haven vergelijkt de nieuwe verbinding met de historische zijderoute. Voor zeilschepen het karwei aankonden, werden goederen tussen Europa en China ook al per land vervoerd. En eeuwen later is vervoer per trein sneller dan containerschepen, goedkoper dan met het vliegtuig en sowieso duurzamer.

Lees ook: 'We moeten meer openstaan voor China'

'Voor de Amsterdamse haven is de aansluiting op de nieuwe zijderoute net zo historisch als de oude route zelf', laat het Havenbedrijf weten. 'Dat is echt uniek. Het bevestigt onze sterke positie als logistieke Europese hub en zal onze short-sea verbindingen naar Engeland en Scandinavië versterken', zegt ceo Koen Overtoom.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2Bn19ZL
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten