dinsdag 28 november 2017

Bij achtervolging aangehouden mannen komen uit Amsterdam en Amstelveen

De twee mannen die vanochtend na een achtervolging over de snelweg klemgereden werden in Zuidoost, zijn allebei 24 jaar en komen uit Amsterdam en Amstelveen.

Na de aanhouding, die in Utrecht begon, is het tweetal aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De recherche onderzoekt nu of de mannen daadwerkelijk betrokken zijn bij een dodelijke schietpartij in Nieuwegein, eerder vanmorgen.

Lees ook: Spoor van vernielingen na achtervolging over A2: tweetal aangehouden in Zuidoost

De achtervolging doet een beetje denken aan beelden die we vooral uit de Verenigde Staten kennen. Met een politiehelikopter in de lucht en een heleboel politieauto's werden de twee mannen kilometers lang op de hielen gezeten. Automobilisten die gewoon naar hun werk reden zagen het spektakel voorbij razen. Sommige auto's werden geraakt en liepen schade op. Uiteindelijk werd de Volkswagen met de verdachten bij het AMC klemgereden, waar een arrestatieteam twee waarschuwingsschoten loste.

Liquidatie in Nieuwegein
Het gaat niet om de auto die wegreed bij de mogelijke liquidatie van de 43-jarige inwoner van Nieuwegein. De vermoedelijke auto van de schutters werd namelijk twintig minuten na de moord brandend aangetroffen in Utrecht. Getuigen zagen de inzittenden overstappen op een andere auto, zoals gebruikelijk is na afrekeningen in de onderwereld. Op basis van dit signalement, kwam de politie de uiteindelijk klemgereden op het spoor.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2BuqO3n
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten