dinsdag 28 november 2017

Deze week in KoopKracht: smeuïge chocoladeletters en onfrisse garnalen

De nieuwste aflevering van AT5's KoopKracht gaat over voeding.

Zo kom je erachter welke supermarktgarnaal je echt niét moet eten, staan we op de markt met verschillende chocoladeletters om te testen welke supermarktchocoladeletter het lekkerst is én ontdekken we hoe misleidend sommige zogenaamde 'gezonde' producten zijn. 

Welke supermarktletter komt als beste uit de test?
Sinterklaas is in weer in het land en hij heeft heel veel chocoladeletters meegenomen. We testen in deze aflevering vier verschillende supermarktletters: de melkchocoladeletter van Tony’s Chocolonely, Aldi, Hema en Verkade. Hierbij letten we op: smaak, romigheid, knapperigheid en zoetheid. Welke komt als beste uit de test? 

Zes suikerklonten in vitaminewater 
Granola met gedroogde vruchten, bronwater met vitamines. Zijn al die zogenaamd gezonde producten wel zo gezond? Nee dus. De kruidenthee van Zonnatura bestaat voor 90% uit suiker en Vitamin Water van Sourcy wordt gezoet met maar liefst zes suikerklontjes per flesje. Verpakkingen zijn vaak misleidend.

Supermarktgarnalen blijken alles behalve vers
De Consumentenbond onderzocht in een laboratorium garnalen van de Lidl, Aldi, Plus, Jumbo, Albert Heijn en Dirk op versheid, hygiëne en de hoeveelheid conserveermiddelen. 

De uitslag van de test was schokkend. De helft van de onderzochte garnalen bevatten tegen het aflopen van de houdbaarheidsdatum zoveel bacteriën, dat ze alles behalve vers te noemen waren.

KoopKracht is te zien op dinsdag om 17.40 en 18.40 uur, woensdag om 21.45 uur en op zondag om 16.40 en 19.40 uur. Alle items zijn online te bekijken via AT5.nl/koopkracht.

KoopKracht wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2hX6ijd
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten