dinsdag 28 november 2017

'Commissie Stiekem ingelicht over Syrische IS-strijder in De Balie'

De commissie Stiekem van de Tweede Kamer is ingelicht over een Syrische IS-strijder die een debatavond in De Balie bezocht. In september herkenden activisten de man in het debatcentrum.

Dat bevestigen bronnen aan de NOS. Leden van de Syrische actiegroep Raqqa is Being Slaughtered Silently lieten op 14 september hun film zien in De Balie. In het publiek zagen ze de IS-strijder zitten. 'We hebben geprobeerd een foto van hem te maken, maar dat wilde hij niet. Hij is naar buiten gevlucht', zei één van hen toen tegen de Volkskrant.

Lees ook: 'Syrische IS-strijder bezocht bijeenkomst in debatcentrum De Balie'

De commissie Stiekem, een bijnaam voor de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, zou gisteren zijn bijgepraat over de man. In de commissie zitten de fractievoorzitters van de vijf grootste partijen: Wilders (PVV), Buma (CDA), Pechtold (D66), Klaver (GL) en Dijkhoff (VVD). Zij willen er tegen de NOS niets over kwijt, omdat de informatie strikt vertrouwelijk is. 

PVV-leider Wilders liet wel aan de omroep doorschemeren dat hij denkt dat er een debat moet komen. 'Hoe eerder hoe beter.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2zNPpTK'Commissie%20Stiekem%20ingelicht%20over%20Syrische%20IS-strijder%20in%20De%20Balie'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten