maandag 27 november 2017

'Kansloze' D66-ers staan dankzij Amsterdamse leden toch hoger op de lijst

De lokale kieslijst van D66 is na een bijeenkomst met de Amsterdamse leden compleet veranderd. Een aantal partijleden, dat door de commissie op een onverkiesbare plek werd gezet, heeft daardoor weer hoop.

Dat geldt onder meer voor de D66-er Meltem Kaya, die nu werkzaam is als gemeenteraadslid. Ze werd in eerste instantie op de 31ste plek gezet door een speciale kiescommissie.  

Maar dankzij de leden staat ze inmiddels op positie 11. 'Ik ben heel erg blij met het vertrouwen en het mandaat van de leden', is de reactie van Kaya. Ze denkt dat kiezers hiermee aangeven dat ze toch behoefte hebben aan een 'sociaal geluid', zoals Kaya naar eigen zeggen biedt. 

Kritische noot
Ook laat dit volgens de politica zien dat de leden haar 'kritische noot' kunnen waarderen. Deze noot was in eerste instantie gericht aan lijsttrekker Reinier van Dantzig, die deel uitmaakt van de kiescommissie. De lijsttrekker ontkent zelf partijleden te hebben uitgesloten omdat ze te kritisch zouden zijn.

In elk geval blijkt hij nu, samen met zijn kiescommissie, wel flink op de vingers getikt te zijn door de leden. 'De leden hebben gesproken en uiteindelijk zijn zij de baas', aldus Kaya. 

'Beide professionals'
Ondanks de commotie wil de D66-politica haar werkzaamheden zeker doorzetten. Ze geeft toe dat ze misschien nog wat gesprekken moet voeren met de lijsttrekker, maar denkt er uiteindelijk wel uit te kunnen komen met Dantzig.

Kaya: 'Er zal misschien een sterke bak koffie gedronken geworden moeten worden, maar we zijn beide professionals'.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2zHwnOx'Kansloze'%20D66-ers%20staan%20dankzij%20Amsterdamse%20leden%20toch%20hoger%20op%20de%20lijst%20
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten