dinsdag 28 november 2017

Stad steekt miljoenen in leefbaarheid wijken Noord, Nieuw-West en Zuidoost

Speelplekken krijgen een onderhoudsbeurt, sportzones worden ingericht en huizenblokken worden opgeknapt. Het stadsbestuur gaat tot 2019 32 wijken in de stad onder handen nemen, daarvoor is in totaal 38 miljoen euro vrijgemaakt.

Het gaat om 19 wijken in Nieuw-West, acht in Noord en vijf in Zuidoost. Voor elke wijk wordt er een plan op maat gemaakt: 'Daarbij gaan we met bewoners, woningcorporaties en overige partijen aan de slag.'

In Nieuw-West wordt er bijvoorbeeld een verouderde speelplek in de Paul Scholtestraat opgeknapt, worden complexen in de buurt gerenoveerd en zullen de straatstenen van de Jan de Louterstraat opnieuw gelegd worden.

Omgeving station Bullewijk
In Zuidoost krijgt de buurt rond metrostation Bullewijk, dat zelf ook gerenoveerd wordt, een kleine facelift. Er wordt kunst aangebracht in het viaduct onder het metrostation en de gevels van flat Hakfort. Het DAS-gebouw zal worden omgebouwd tot een wooncomplex voor starters, jongeren en studenten. 

In Banne Noord was een proef met een sportzone dit jaar een succes. Behalve sporten gebruikte de buurt de plek op het Parlevinckerplein als een ontmoetingsplek. Deze zal dan ook definitief aangelegd worden.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2icdls3
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten