dinsdag 28 november 2017

Gemeente wil malafide huizenbemiddelaars aanpakken

De gemeente houdt volgend jaar de plaatselijke verordening tegen het licht om te kijken of er meer gedaan kan worden tegen malafide huizenbemiddelaars. Informatiebureau !Woon adviseert ieder jaar tientallen mensen over de bemiddelingskosten, maar dat leidt maar in een paar gevallen tot een civiele procedure.

De Hoge Raad bepaalde twee jaar geleden al dat bemiddelingsbureaus geen kosten in rekening mogen brengen. Vaak werken de bureaus in opdracht van een verhuurder, maar krijgt de huurder een rekening van honderden of soms zelfs duizenden euro's. Dat mag niet, toch gebeurt het nog steeds.

Lees ook: Woonbond helpt huurders geld terugkrijgen van bemiddelingsbureaus 

Erik Flentge van de SP heeft daar vragen over gesteld aan de gemeenteraad. Die liet daarop weten dat de verordening in 2018 kritisch wordt bekeken, om na te gaan of die wel voldoende handvaten biedt om tegen malafide bemiddelaars op te treden.

Internet
Op dit moment heeft de gemeente nog niet voldoende middelen om tegen de bemiddelaars op te treden. Dat komt deels doordat veel van de bemiddelaars via internet en sociale media werken, maar de verordening zich niet specifiek richt op de webbureaus.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2Byr4hN
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten