dinsdag 28 november 2017

Tegenvaller voor politie in 'grote zaak': Ierse drugsverdachten alweer vrij

Met veel bombarie maakte de politie eerder deze maand de arrestatie van acht drugsverdachten bekend. Maar vier van hen zijn inmiddels alweer op vrije voeten.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Zeven verdachten zaten gisteren nog vast, maar de raadkamer besloot het voorarrest van slechts drie arrestanten te verlengen. Vier anderen zijn dus weer op vrije voeten.

Lees ook: 'Leden berucht Iers drugssyndicaat gearresteerd bij grote politie-actie'

De verdachten werden 15 november aangehouden. De politie maakte het nieuws bekend met een geheime persconferentie en bestempelde het onderzoek als 'een grote zaak'. Op drie adressen in Zuidoost en Amstelveen werden invallen gedaan en in totaal nam de politie 175 kilo softdrugs in beslag. Ook werd een 'bitcoin-farm' opgerold.

Kinahan-clan
De recherche kwam de verdachten op het spoor na een tip van de politie in Ierland, waar de aanhoudingen ook groot nieuws waren. Drie van de verdachten zijn namelijk Iers en volgens Ierse media bovendien lid van de beruchte Kinahan-clan. En die drie Ieren zijn nu weer vrij. Ook een vierde verdachte hoeft niet langer vast te blijven zitten.

Lees ook: Acht arrestaties in grote drugszaak: 'Amsterdam geen vrijplaats voor criminelen'

Het Openbaar Ministerie had voor alle verdachten om verlenging van het voorarrest gevraagd. Tegen de beslissing van de raadkamer kan Justitie niet in beroep.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2zLXLew'grote%20zaak':%20Ierse%20drugsverdachten%20alweer%20vrij
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten