woensdag 29 november 2017

Handhavers gaan de strijd aan met alle fastfoodtroep in de binnenstad

De gemeente is helemaal klaar met lege milkshakebekers, half afgekloven hamburgers en andere fastfood-troep die rondslingert in de binnenstad. De komende weken gaan handhavers daar extra op controleren.

Zowel overdag als 's nachts gaan hadhavers op zoek naar fastfoodverpakkingen die op straat gedumpt zijn. Deze troep is een belangrijke bron van vervuiling in het centrum. Om de rotzooi te bestrijden, zet de gemeente extra handhavers in. Die spreken ondernemers aan en kunnen de 'restaurants' boetes opleggen. Ook consumenten die na een snack besluiten de binnenstad te ontsieren kunnen op een boete van een 90 euro rekenen.

Lees ook: Stadsdeel Centrum grijpt veel vaker in bij uitdijende terrasjes

Het offensief tegen de fastfoodverpakkingen is onderdeel van het Aanvalsplan Schoon Amsterdam 2017. Eerder dit jaar lag de focus op verkeerd aangeboden huisvuil en grofvuil. De drukte in de stad zorgt namelijk voor flinke vuilnisbergen. Maar liefst 200 stadsreinigers legen dagelijks in de binnenstad soms wel tien keer per dag prullenbakken. Met de dagelijkse opbrengst kun je 1500 volle vuilnisbakken vullen.

Lees ook: Omwonenden Westerpark maken selfies met afval

'De binnenstad moet echt schoner, en dat betekent dat iedereen daarin zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Vooral zwerfafval van fastfoodketens is een groot probleem, dus we richten ons nu extra op uitbaters van fastfoodzaken en consumenten die hun troep op straat gooien', zegt wethouder Abdeluheb Choho (Openbare Ruimte).



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2zOxmg3
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten