donderdag 28 januari 2016

VVD Zuid wil meer openheid bij terreurdreiging

Als het aan de VVD in stadsdeel Zuid ligt, is de gemeente voortaan duidelijker over terroristische dreigingen. Vanochtend werden er maatregelen genomen na 'enkele dreigmeldingen', maar wat voor meldingen het precies waren werd niet gecommuniceerd.

Enkele scholen lieten AT5 weten dat er telefonisch was gedreigd met een bomaanslag. 'Als het inderdaad een prank is, een flauw rotgeintje van een paar idioten, dan is het logisch om het wel zo snel mogelijk aan de mensen mee te delen. Maar ook als het wellicht serieuzer is, dan hebben de ouders het recht om dat te weten', stelt Ronnie Eisenmann, fractievoorzitter van de VVD in Zuid.

Lees ook: Rector: 'We werden gebeld door iets dat op een computerstemmetje leek'

Eisenmann wil dat met name de ouders meer uitleg krijgen als er plotseling sprake is van een terroristische dreiging op de school van hun kinderen. 'Juist om die openheid te verschaffen, juist om ouders die afweging te kunnen laten maken die men moet maken om morgen hun kinderen weer naar school te sturen. Nogmaals, zonder paniek, maar wel met openheid van zaken.'

Na onderzoek en evaluatie is aan het einde van de ochtend geconcludeerd dat de genomen maatregelen, zoals het neerzetten van agenten bij de scholen, konden worden afgeschaald. Het strafrechtelijk onderzoek om de melder te achterhalen loopt, meldt de gemeente.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1NDu2yG
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten