donderdag 28 januari 2016

'Hoerenkind, ga geld maken.' Fatih K. ontkent bedreigingen en mishandeling

Fatih K., de 23-jarige man die wordt verdacht van uitbuiting en het dwingen van een vrouw om in de prostitutie te werken, ontkent in alle toonaarden. Hij zegt dat hij er niks mee te maken had dat de vrouw in de prostitutie werkte.

'Zij deed dat werk allang voor we een relatie hadden. Ik heb haar nooit daarheen gestuurd, ze regelde alles zelf', zegt Fatih vandaag in de rechtbank. Maar het slachtoffer beweert anders. Ze zegt ook dat Fatih coke voor haar kocht en haar overhaalde om niet naar school te gaan. De twee hadden een relatie. In het begin was hij heel lief, maar dat sloeg al snel om. Ze moest het contact verbreken met familie en vrienden en begon hij haar te mishandelen.

Fatih zou het slachtoffer een keer met een knuppel hebben geslagen. 'Je moet geld verdienen!', riep Fatih hierbij. De mishandeling duurde een hele ochtend. Fatih K. betreurt die actie. 'Helaas is het die dag uit de hand gelopen, daar heb ik spijt van. Het is heel zwak en laf om een vrouw zo toe te takelen.'

Lees ook: LIVE: Gewelddadige vrouwenuitbuiter Fatih K. voor de rechter

Volgens het slachtoffer gingen de ruzies om geld verdienen. Fatih ontkent dat het daar om ging. 'Het was fijn als ze geld verdiende, ook voor haar. Maar daar ging het niet om', verklaart Fatih in de rechtbank. Maar uit gesprekken via Whatsapp blijkt anders. 'Hoerenkind, ga geld maken.' Volgens verdachte Fatih was dit een 'aanmoediging'. Wel voegt hij er nog aan toe dat hij een agressieprobleem heeft. Maar volgens de rechter lijkt het er op dat de verdachte druk legt op het slachtoffer. Ook dat ontkent Fatih weer. Hij zou boos om iets anders geweest zijn en gebruikte op dat moment 'middelen'. 

Op een gegeven moment wist de vader van het slachtoffer haar weg te halen uit een seksclub. Fatih stuurde daarop een berichtje naar het slachtoffer met meer dreigende teksten: 'Ik ga jou doodslaan, als zij het niet al doen.' De bedreigingen aan het adres van de vader van het slachtoffer waren evenmin mals: 'Ik schiet een kogel in je hoofd als je op me afkomt.' Ook de moeder van het slachtoffer bedreigde hij met de dood.

Verslaggever Marieke Kessel is in de rechtbank en volgt de zaak voor AT5. Volg haar tweets via ons eerdere bericht. Verwacht wordt dat er vandaag een eis komt. Uitspraak volgt op een andere dag.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1QuukfD'Hoerenkind,%20ga%20geld%20maken.'%20Fatih%20K.%20ontkent%20bedreigingen%20en%20mishandeling
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten