vrijdag 29 januari 2016

Russische hackers eisen verantwoordelijkheid op voor valse bommeldingen op scholen

De bommeldingen die gisterochtend binnenkwamen bij drie scholen in Amsterdam, zijn gedaan door de Russische hackersgroep Evacuation Squad. Dat schrijft een woordvoerder van de bende in een mail aan Het Parool.

In de email aan de krant staat verder dat Evacuation Squad ook verantwoordelijk is voor de bommeldingen in Parijs, Oslo, Stockholm en verschillende steden in Engeland.

De bommeldingen gaven gister amper onrust in de stad. Zo reageerde de rector van het Amsterdams Lyceum op het Valeriusplein gistermiddag heel koel voor de camera van AT5. 'De bom zou onder het gebouw liggen. Dat is lastig. Dan moet je echt flink gaan graven'. Hij ontruimde het gebouw dan ook niet. 'Dat doe je als er een echte melding is. Of als je het enigszins serieus neemt natuurlijk wel'. 

Lees ook: 'Patroon van bommeldingen bij scholen wereldwijd'

In de Britse krant The Independent gaf de hackersgroep een opmerkelijke verklaring voor haar daden: 'we haten autoriteit en we houden ervaren chaos te veroorzaken'. 

Lees ook: Rector: 'We werden gebeld door iets dat op een computerstemmetje leek'

Evacuation Squad had tot voor kort ook een account op Twitter. Daar werden bommeldingen op scholen en (sport)evenementen aangeboden tegen betaling. 'Wil je een dag vrij van school? Wil je de politie wegleiden van een misdaad die je gaat begaan? Mail ons!' Inmiddels is het account verwijderd.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/23yJXdl
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten