zondag 31 januari 2016

Riedewald: 'Met 2-1 zit je toch anders in de kleedkamer'

Ajax-verdediger Jaïro Riedewald is op zijn zachtst gezegd niet enthousiast over de uitwedstrijd vanmiddag tegen Roda JC, die eindigde in gelijkspel (2-2).

'Ik denk dat als we meer gaan voetballen, meer driehoekjes gaan maken, de ballen sneller laten lopen op dit kunstgras, dat je ze dan van de mat speelt', aldus Riedewald tegen AT5. 'Maar dat deden we niet. Iets te laag tempo. Niet echt gevaarlijk geweest voorin en dan wordt het een lastige middag. (...) Ik denk dat we veel gevaarlijker moeten worden tegen dit soort tegenstanders.'

De wedstrijd begon goed, met twee goals in de eerste helft. 'We komen  2-0 voor en dan moet je eigenlijk ook zorgen dat je met 2-0 de rust in gaat. Ja, het werd toch 2-1 en dan zit je met een ander gevoel in de kleedkamer. Zij gaan er ook weer in geloven. In de tweede helft spelen ze veel op hun helft, alleen maar op hun helft. Zij wachten maar op twee, drie momenten en dan hebben ze hem gepakt in de laatste minuut.'