donderdag 28 januari 2016

Uitgemergelde hond strompelt vijf dagen hulpeloos door Osdorp

De dierenambulance heeft gisteren een uitgemergelde hond gevonden in Osdorp. Door ondervoeding en slechte zorg lijkt het zwaar verwaarloosde beest op een puppy, maar het is in werkelijkheid een Amerikaanse Stafford van een jaar oud.

De hond is dus veel te klein. Ook heeft hij nauwelijks spieren en kan hij alleen maar strompelen, omdat zijn poot na een ongeluk krom is. De hond zwierf al vijf dagen zonder baas door Osdorp, totdat iemand de hond op een parkeerplaats aan de Marienellastraat zag en hem naar de dierenambulance bracht. Daar hebben ze het dier opgevangen, verzorgd en de naam 'Homer' gegeven.

Dierenartsen zeggen dat Homers huid moet worden behandeld. Hij moet verder naar de orthopeed voor zijn poot, naar de fysiotherapeut om weer spierkracht op te bouwen en waarschijnlijk heeft hij ook maag- en darmproblemen. Zijn hele behandeling kost 3000 euro, na twee berichten op Facebook heeft de dierenambulance dat geld bij elkaar gekregen. 

Lees ook: Tranen om gedumpte honden: 'Altijd een bepaald slag dat aan de kant wordt gezet'

Het komt regelmatig voor dat Staffords worden gedumpt in de stad. Ze worden vaak aangeschaft omdat ze een bepaalde uitstraling hebben, ze horen bij een bepaalde lifestyle', zei de Dierenbescherming eerder. 'Het is absoluut geen beginnershond. Je moet in staat zijn om iedere dag met die opvoeding bezig te zijn. Maar mensen vergissen zich.'

 

UPDATE: Iedereen hartstikke bedankt! Het bedrag voor Homers behandeling is bij elkaar! Mochten we niet alles nodig...

Geplaatst door Dierenasiel Amsterdam - Animal Shelter Amsterdam op donderdag 28 januari 2016


from AT5 - nieuws http://ift.tt/1WPUzQv
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten