zondag 31 januari 2016

VVD wil sportleraar op iedere basisschool

Gymles op de basisschool moet voortaan gegeven worden door een professionele sportleraar en niet meer door een willekeurige juf of meester, dat vindt de VVD.

Het voorstel van de partij kan op brede steun rekenen in de kamer, te meer omdat het volgens de VVD niets hoeft te kosten. 'Een vakdocent is niet duurder dan een groepsleerkracht. Als een leraar vertrekt, dan kan de school in plaats van een nieuwe groepsleerkracht een gediplomeerde gymdocent aanstellen die aan alle klassen lesgeeft.' Dat zegt VVD'er Rudmer Heerema tegen het AD.

Klassen mogelijk groter
VVD en de PvdA hebben in het regeerakkoord bepaald dat er meer aandacht moet komen voor lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs. Met het plan van de VVD moet over zes jaar 80 procent van de basisschoolleerlingen les krijgen van een bevoegd sportleraar. Keerzijde van het plan is dat klassen mogelijk groter worden, omdat er een sportleraar aangesteld moet worden in plaats van een gewone leraar.

Sportorganisaties en opleidingen voor gymdocenten zien de plannen van de VVD helemaal zitten. 'Kinderen leren goed bewegen, ze leren motorisch veel meer en de gymles legt de basis voor een actieve leefstijl', zegt Jan Rijpstra van de KLVO, de beroepsorganisatie voor gymdocenten.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1PL2d8Q
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten