woensdag 30 mei 2018

Gebiedsverbod salafistische imam blijft van kracht

Het gebiedsverbod voor de salafistische prediker Fawaz Jneid in twee 'kwetsbare' wijken in Den Haag, blijft staan. Jneid dook vorige week vrijdag op in de Amsterdamse El Tawheed-moskee in West.

Jneid had na meerdere jihadistische preken in Den Haag een gebiedsverbod gekregen voor twee 'kwetsbare' wijken. In die wijken lopen zijn volgelingen een hoger risico op radicalisatie. De imam vocht dat verbod aan, maar heeft vandaag te horen gekregen van de Raad van State dat de bepaling terecht is. Hij zou een radicaliserende invloed hebben op jongeren. Het gaat om de wijk Transvaal en de Schilderswijk. 

Lees ook: Onderzoek naar preek omstreden imam Fawaz Jneid in El Tawheed-moskee

De fundamentalistische imam is vooral te zien in video's die hij thuis opneemt, maar was tot schrik van onder andere de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in Amsterdam voor een preek in de moskee. Diepgravend onderzoek was daarvoor niet nodig, want de imam zelf had een video online gezet waarin hij erkent in Amsterdam te preken.

Jneid was eerder vooral bekend van zijn uitspraken over Theo van Gogh, die hij een ketter noemde. De latere moordenaar van Van Gogh, Mohammed B., was een van de volgelingen die de speech aanhoorde. De El Tahweed-moskee in West is al jaren omstreden. Zo zou de moordenaar van Theo Gogh zijn radicale denkbeelden in de moskee hebben aangescherpt. Sindsdien houdt de AIVD het salafistische bolwerk scherp in de gaten.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2kDVqYR
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten