woensdag 30 mei 2018

Genoeg geld opgehaald om lichaam van Britse drenkeling naar huis te halen

Een crowdfundactie van de familie van de overleden Britse Daniël Sirrell heeft genoeg geld opgeleverd om het lichaam naar huis te halen. De Britse toerist overleed vorige week zaterdag na een val in de gracht bij de Kloveniersburgwal.

Waarschijnlijk viel hij voorover tijdens het plassen. Duikers van de brandweer haalden hem uit de gracht, maar Daniel was al minutenlang onderwater geweest. Hij overleed later in het ziekenhuis. De jongen was echter niet verzekerd en geld om zijn lichaam naar zijn familie te halen was er dus niet. Reden genoeg om een crowdfund in te zetten.

Lees ook: Vrienden verdronken Brit zamelen geld in om lichaam thuis te brengen

En dat lukte. Na een week staat de teller nu op 31.000 pond, zo'n 35.000 euro. Dat is genoeg om het lichaam naar het gezin van de talentvolle voetballer te brengen, zo bevestigde een van zijn vrienden op de Britse radio. 'Bedankt iedereen die gedoneerd heeft. We hadden dit niet verwacht', aldus de vriend van Sirrell. Het geld dat nu nog wordt opgehaald gaat naar de medische kosten die gemaakt zijn.

Lees ook: Britse drenkeling (21) overleden na val in gracht Kloveniersburgwal

Daniel kwam uit het plaatsje Peterlee. Hij was een talentvolle voetballer, zegt zijn omgeving. Met vijf vrienden was hij op vakantie in Amsterdam. 'We gingen met zijn zessen en kwamen terug met vijf man', schrijven de vrienden van Daniel. 'Wat begon als een geweldige dag, eindigde in onze ergste nachtmerrie.'from AT5 - nieuws https://ift.tt/2xs5zBr
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten