dinsdag 29 mei 2018

Tegenstanders Johan Cruijffplein nog één keer naar de Stopera

De soap rond de voorgenomen naamswijziging van het Stadionplein in het Johan Cruijffplein beleeft vanmiddag zijn voorlopige climax. Het college beslist over het wel of niet uitstellen van de vernoeming.

De kwestie staat vandaag op de agenda van het college met de veelzeggende omschrijving 'Opschorten invoering wijziging naam Stadionplein in Johan Cruijffplein'. De partijen die het nieuwe stadsbestuur gaan vormen, GroenLinks, D66, PvdA en SP, hadden het demissionaire college gevraagd om de kwestie niet te behandelen en door te schuiven naar het nieuwe college.

Lees ook: Tegenstanders naamswijziging Stadionplein furieus: 'Er gaan koppen rollen'

En daar geeft het huidige stadsbestuur zo lijkt het gehoor aan. Daarmee zouden de vertrouwde bordjes met 'Stadionplein' voorlopig blijven hangen. Het nieuwe stadsbestuur zal zich dan opnieuw over de kwestie gaan buigen.

Het begon op het eerste gezicht als een goedbedoeld eerbetoon aan Johan Cruijff maar er bleken nogal wat fouten te zijn gemaakt in het hele proces. Eerst trok Stadsdeel Zuid haar positieve advies in omdat bleek dat dit advies was gebaseerd op verkeerde informatie. Afgelopen weekend bleek dat ook het stadsbestuur haar besluit heeft genomen op basis van deze foute informatie.

Lees ook: Naamgevingscommissie gemeente adviseerde negatief over naamswijziging Stadionplein

De naamgevingscommissie van de gemeente heeft namelijk vanaf het begin al negatief geoordeeld over deze verandering. Het lijkt er nu sterk op dat de hele naamsverandering vooral wordt doorgevoerd omdat wijlen burgemeester van der Laan dit graag wilde.

De buurt vindt het een schande en volgens hun moeten er koppen rollen. Zij vinden dat de hele naamsverandering er tegen iedereens zin in doorheen wordt gedrukt. De beide partijen staan vandaag tegenover elkaar bij een hoorzitting.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2GWcrGF
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten