woensdag 30 mei 2018

Dader schietpartij Stromarkt mogelijk een Brit

De dader van de schietpartij op de Stromarkt op 19 mei is hoogstwaarschijnlijk een Brit, dat zegt een woordvoerder in het AT5 programma Bureau 020.

Bij de schietpartij raakte een 55-jarige Brit ernstig gewond. Het zou gaan om crimineel Allan P. De man ligt nog steeds in coma. Op de beelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe de twee mannen even voor het schietincident nog met elkaar staan te praten.

Lees ook: Beelden vrijgegeven van schietpartij Stromarkt

Vluchtroute
Opvallend is hoe relatief rustig de schutter wegloopt na zijn daad. Op beelden is te zien dat hij vlucht via de Singel, in de richting van de Nieuwendijk. Vervolgens heeft hij een fietstaxi genomen richting winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Vanaf dat moment verdwijnt hij van de radar.

De politie heeft het vermoeden dat de schutter vanaf de Magna Plaza een taxi heeft genomen. Ook zou het kunnen zijn dat hij zijn weg vervolgde met het openbaar vervoer. Getuigen die de man hebben zien vluchten worden verzocht zich te melden.

Lees ook: Getuigen geschokt door schietpartij Stromarkt: 'Dader liep gewoon rustig weg'

Zwarte capuchon
Op het moment van de schietpartij droeg de schutten een zwarte capuchon met daaronder een spijkerbroek. Het was die avond druk op straat. De politie hoopt dat voorbijgangers iets gezien hebben en kunnen helpen in het onderzoek.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2IUpmyJ
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten