donderdag 31 mei 2018

Bewoners De Pijp verbaasd over komst 'vergunningloze' Dunkin' Donuts

Bewoners van de Pijp hebben verbaasd gereageerd op de zeker lijkende komst van een Dunkin' Donuts aan de Ferdinand Bolstraat. De verbouwing is begonnen, de ramen zijn afgeplakt met aankondigingen maar de vergunning is nog niet eens vergeven.

Het pand, gelegen op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Ferdinand Bolstraat, was afgelopen jaar nog doelwit van New York Pizza. De pizzaketen kreeg geen vergunning van stadsdeel Zuid omdat hun concept werd gecategoriseerd als fastfood. Dit besluit werd nog via de hoogste rechter aangevochten door de pizzabakker, maar de Raad van State gaf het stadsdeel gelijk.

Lees ook: Ook Raad van State bepaalt nu: New York Pizza is geen restaurant

In de buurt werd dan ook met verbazing toegekeken toen Dunkin' Donuts deze week de ramen van het pand dichtplakte met reclamestickers met daarop de tekst 'coming soon'. 'Van Dunkin Donuts kan je ook wel zeggen dat het fastfood is. Wij hadden gehoopt dat het een horecabestemming had waar ook de buurt een beetje van kan genieten en niet alleen de toeristen die hier snel wat willen snacken.' vertelt bewoonster Boudewien van Heek.

'Wij zijn een koffiezaak waar ook donuts verkocht worden'
Maar de verbouwing van het pand is, zo blijkt uit navraag bij het stadsdeel, ietwat voorbarig. De vergunning is namelijk alleen nog maar aangevraagd en moet nog worden beoordeeld. De bestemming van het pand is Horeca Type 4, waar restaurants, lunchrooms, koffiehuizen en ijssalons onder vallen.

In deze categorie is geen balieverkoop toegestaan, moeten er genoeg zitplaatsen zijn en er moeten uitgebreide maaltijden worden geserveerd waar mensen ook de tijd voor nemen. Dunkin' Donuts lijkt in ieder geval erg zeker over het verkrijgen van de vergunning en is zelfs verrast door de commotie die is ontstaan.

Het bedrijf heeft laten weten namelijk 'een koffiezaak te zijn, waar ook donuts verkocht worden.' Als het stadsdeel het daar mee eens is, moet de zaak eind juni worden geopend.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2svagV5
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten