donderdag 31 mei 2018

'Transfer Kluivert naar AS Roma stap dichterbij'

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport een akkoord bereikt met AS Roma. Daarmee is de transfer van de Ajacied al een stap dichterbij.

Een volgend obstakel is een akkoord tussen AS Roma en Ajax. Dat wordt nog een flinke onderhandeling. 'Ajax vraagt 30 tot 35 miljoen', schrijft de Italiaanse krant. 'AS Roma wil minder betalen, veel minder.'

Lees ook: 'Zaakwaarnemer eist 1,5 miljoen salaris en 40 procent transfersom Kluivert'

Dat Raiola zich niet door moeilijke onderhandelingen laat weerhouden, bleek al bij contractbesprekingen met Ajax. De zaakwaarnemer stelde behoorlijke eisen, die daarentegen voor Ajax onbespreekbaar leken te zijn. Zo eiste Raiola dat Kluivert 1,5 miljoen bruto per jaar moeten gaan verdienen.

Ajaxhart
Ook wilden Kluivert en Raiola ieder 20 procent van de transfersom opstrijken als hij vertrekt. Maar financieel directeur Jeroen Slop zou niet verder willen gaan dan tien procent van de transfersom. De contractverlening van Kluivert bij Ajax is daardoor onzeker. 

Lees ook: Ronald de Boer woedend over transfer Kluivert: 'Hij is godverdomme net 19'

Raiola is inmiddels aan het onderzoeken of een transfer van de jonge vleugelaanvaller mogelijk is, tot grote verontwaardiging van oud-voetballer Ronald de Boer. 'Kluivert kan wel zeggen dat hij een Ajaxhart heeft, maar als hij een mooie transfer kan maken, is hij zo weg en steekt hij het geld in zijn eigen zak.' Het contract van de speler bij Ajax loopt in elk geval nog tot de zomer van 2019. 



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2xwEm0g'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten