woensdag 30 mei 2018

Ondernemers overwegend positief over links coalitieakkoord

De Amsterdamse ondernemersvereniging ORAM heeft in een reactie laten weten overwegend tevreden te zijn met het coalitieakkoord van Amsterdam. In grote lijnen prijzen de ondernemers de punten op het gebied van energietransitie, participatie en mobiliteit aan.

Minder enthousiast is de ORAM over de woningbouw. Over het punt van 7500 extra woningen per jaar: 'Een groeiende stad heeft niet alleen woningen nodig. Er moet ruimte zijn voor wonen, recreëren én werken. Deze drie basisfuncties horen in balans. Een visie hierop ontbreekt. Sterker nog, wonen verdringt werken. Dat kan niet, vinden wij', schrijft de ORAM op haar website. De vereniging pleit daarom voor samenhangende ruimtelijke plannen waarin wonen, werken  en recreëren alle drie voldoende aandacht krijgen. Bij de ORAM zitten veel Amsterdamse ondernemers aangesloten. Ook fungeert de vereniging als branchevereniging voor de haven. Het is het grootste zakelijke netwerk van Amsterdam.

Lees ook: Oppositie vernietigend over coalitieakkoord: 'Het is extreemlinks bakfiets-socialisme'

De ideeën over mobiliteit in de stad worden door de ORAM enthousiast ontvangen, maar zijn te kleinschalig. Waarom wordt de metro niet doorgetrokken naar Almere, Zaanstad en Purmerend bijvoorbeeld? 'Volgens ons los je het mobiliteitsvraagstuk niet op binnen Amsterdam, maar door samenwerking in de Metropoolregio. De oplossing zit hem in creativiteit en publiek-private samenwerking', zo stelt de vereniging.

Ook een klein punt over de Passenger Terminal die - als het aan de nieuwe coalitie ligt - uit de stad verdwijnt. Dat besluit geeft volgens de ORAM 'geen blijk van zorgvuldige besluitvorming'. Eerder werd uitgebreid onderzoek gedaan naar een nieuwe, vervangende locatie voor de Passenger Terminal. De uitkomsten van dat onderzoek worden nu aan de kant geschoven. De gemeente wil nu een locatie zoeken buiten de stad.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2H1y7Bk
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten