zondag 27 mei 2018

VVD verbolgen over bewonersactie Frans Halsbuurt: 'Gemeente moet opruimkosten verhalen en boetes uitdelen'

De lokale afdeling van de VVD is niet te spreken over de bewonersactie van de Frans Halsbuurt. 'Dit kan niet de bedoeling zijn. Mensen die hun auto willen parkeren, zijn daar actief gehinderd. Je kan niet zomaar openbare ruimte inpikken', zegt raadslid Rik Torn.

Vandaag toverde de buurtbewoners op eigen initiatiefmeerdere parkeerplekken om naar, zoals ze het zelf noemen, buurtplaatsen. Ook werd de Albert Cuypgarage hernoemd naar de Boerenwetering Buurtgarage. En dat allemaal omdat ze niet blij zijn met het feit dat een twee maanden geleden aangenomen motie nog niet is uitgevoerd. Daarin stond dat er net zoveel parkeerplaatsen op straat zouden worden opgeheven als er in de garage onder de Boerenwetering bij zijn gekomen.

Lees ook: Bewoners geven 'Pauls Parkeerpaleis' nieuwe naam: Boerenwetering Buurtgarage

VVD'er Rik Torn spreekt van een bijzondere actie. 'Blokkeren van parkeerplaatsen en bekladding van borden omdat je overtuigd bent van je eigen gelijk is nooit goed.'

Torn hoopt dat 'buurtplaatsen' zo snel mogelijk worden weggehaald. Als dat door de gemeente moet gebeuren, moet de rekening worden doorgeschoven, zo stelt hij. 'En er kunnen wat mij betreft ook nog wel boetes worden uitgedeeld.'

De VVD gaat het college om opheldering vragen over de acties van de buurtbewoners. Ook dreigen ze met een aangifte. 'Ze kunnen ook gewoon langskomen in de Frans Halsbuurt. Ik licht de actie graag nader toe. De koffie staat altijd klaar', reageert buurtbewoner Maarten Naaijkens.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2JesODP'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten