dinsdag 29 mei 2018

Stroomstoring op de markt: 'De KFC is dicht, terug naar de middeleeuwen'

De Dapperbuurt kampte aan het begin van de middag een uur lang met een stroomstoring. Ongeveer 2700 huishoudens werden door de storing, die rond 12:30 uur werd opgelost, getroffen. Naast de bewoners waren ook ondernemers de dupe.

De eigenaar van een poffertjeskraam op de Dappermarkt kan er niet over uit. 'Je kan ook niet pinnen bij de bank. De Etos is dicht, de KFC is dicht. Het hele leven ligt plat. We gaan terug naar de middeleeuwen. Ik heb ook een knuppel klaarliggen, daar ga ik straks een vrouw mee slaan, die ik dan aan de haren meetrek', grapt hij.

Lees ook: Grote stroomstoring in Dapperbuurt na uur opgelost

Onder andere huishoudens en winkeliers in de Eerste van Swindenstraat, de Commelinstraat, de Pontanusstraat, de Roomtuintjes, de Tweede van Swindenstraat, de Von Zesenstraat en de Wagenaarstraat zaten zonder stroom.  Aan deze stroomstoring ging ook al een storing in De Baarsjes vooraf. 

Lees ook: Liander: 'Geen verband tussen twee grote storingen in twaalf uur tijd'

'Een sappie is in trek'
Ook de uitbater van een sapjesbar kon geen kant op vanmiddag. 'Een sappie is in trek met dit mooie weer. Ik heb al een hoop mensen weg moeten sturen. Je kan er niks aan doen', zegt hij. Wat de oorzaak is van de stroomstoring, is nog onduidelijk.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2soW1RX
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten