donderdag 31 mei 2018

20 jaar cel voor doodsteken fietsenmaker Temel Kobya

Irfan E. (39) krijgt een celstraf van 20 jaar opgelegd, voor het doden en beroven van fietsenmaker Temel Kobya (destijds 49). Bovendien is de man schuldig verklaard aan poging tot doodslag, omdat hij een kennis meerdere keren met een hamer op zijn hoofd sloeg.

Op 15 maart 2016 werd fietsenmaker Temel Kobya in de fietsenwinkel op de Jan Tooropstraat zwaargewond aangetroffen door zijn zoon. Een poging tot reanimatie bleek tevergeefs. Kobya was meerdere keren in zijn borst gestoken. Ook was zijn portemonnee afhandig gemaakt. 

Lees ook: Dode bij steekpartij in fietsenwinkel Jan Tooropstraat

DNA op de hand en de kleding van het slachtoffer leidden uiteindelijk naar Irfan. Bovendien bekende de man de moord tijdens de loop van het onderzoek tegenover zijn celgenoot.

Lees ook: Buurt snapt niets van doodsteken fietsenmaker: 'Deze man was zo aardig'

De rechtbank oordeelt dat Irfan met zijn daad 'diep verdriet heeft veroorzaakt in het gezin van het slachtoffer' en daarom streng moet worden bestraft. Ook buurtbewoners en klanten zijn geschokt door de gewelddadige dood. 'Deze man was zo aardig', zei een van hen eerder tegen AT5. 'Altijd vriendelijk, behulpzaam en kalm. Wat vreselijk dit.'

Mishandeling met hamer
De moord op Kobya is niet het enige wat Irfan aan zijn kerfstok had. Zo sloeg hij enkele maanden voor de steekpartij totaal onverwacht een barst in de schedel van een kennis met een hamer. Daarnaast is Irfan schuldig aan de diefstal van brandkranen en blusleidingen uit diverse appartementencomplexen, waarmee hij 'in geval van brand een levensgevaarlijke situatie veroorzaakte'.

Lees ook: 25 jaar cel geëist voor moord op fietsenmaker Temel Kobya

Alles bijeengenomen oordeelt de rechtbank dat een 'zeer lange gevangenisstraf' op zijn plek is. Toch is de celstraf minder lang dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) van 25 jaar. Wel moet de dader in totaal ook nog ruim 80.000 euro schadevergoeding betalen.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2kCHluL
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten