woensdag 30 mei 2018

'Ranzig prakje platte clichés' zorgt voor schrijversruzie op Twitter

Columnist Sylvia Witteman heeft aardig wat stof doen opwaaien met haar column in de Volkskrant vandaag. Daarin stelt ze dat schrijver Mano Bouzamour enkel boeken mag uitgeven omdat hij 'een migrantenkind is'. Zowel schrijver Kluun als Joris Luyendijk sprongen direct voor Bouzamour in de bres.

De colum gaat grotendeels over 'Bestsellerboy', de opvolger van bestseller 'De belofte van Pisa'. Volgens Witteman is het nieuwe boek van Bouzamour een 'ranzig prakje platte clichés'. Het boek zou enkel uitgegeven zijn vanwege de achtergrond van de schrijver.

'Sylvia heeft column door haar man'
Joris Luyendijk reageert furieus op Twitter. 'Dat is zoiets als zeggen dat Sylvia Witteman enkel een column heeft in de Volkskrant omdat haar man daar hoofdredacteur is. Ga je schamen', briest hij. Ook Kluun sluit zich daarbij aan. 'Ik ben het in deze ernstig eens met Joris Luyendijk', twittert hij. 

Witteman is namelijk getrouwd met Philippe Remarque, de hoofdredacteur van de Volkskrant, waar haar column in verscheen. Al met al wordt haar dus hetzelfde verweten als wat ze Bouzamour verwijt.

Tekst gaat verder onder tweets

Lees ook: Wendy van Dijk noemt Youp van 't Hek een lafaard

'Verhaal vol seks'
Het nieuwe boek van Bouzamour gaat in ieder geval over Mohamed Zebbi, een jongen van de straat die de literaire wereld wil bestormen. 'Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner', aldus de advertentie. Een recensent van het NRC had minder lovende woorden en gaf slechts twee van de vijf sterren. 'Met zijn teringhekel aan realiteit zet Bouzamour een extreem alternatief van de werkelijkheid neer.'

Lees ook: Positieve 'recensie' roman Mano Bouzamour bestaat helemaal nietfrom AT5 - nieuws https://ift.tt/2H2JxEP
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten