woensdag 30 mei 2018

OM wil motorclub Hells Angels verbieden

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt komt er ook een verbod op motorclub Hells Angels. Dat probeerde het OM al in 2009, maar door het succesvol verbieden van motorclub Bandidos eerder dit jaar maakt het OM opnieuw een poging.

Bandidos ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Ook Satudarah is verwikkeld in een proces om de club te verbieden. De rechter doet komende maand uitspraak. Over de nieuwe poging om Hells Angels te verbieden: 'Anders dan toen vraagt het OM nu de verbodenverklaringen en ontbinding van de motorclub zelf. Het gaat dus niet alleen om onderafdelingen of formele rechtspersonen die zijn opgezet namens charters of leden', aldus het OM in het Algemeen Dagblad.

Volgens het OM is de intimiderende en vaak gewelddadige wijze waarop de club zich in de samenleving manifesteert, een subcultuur van wetteloos. 'Hierin wordt zware criminaliteit, waaronder het plegen van geweld, drugsmisdrijven, wapenmisdrijven en afpersing gestimuleerd en gefaciliteerd.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2LK3nZ4
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten