donderdag 28 juli 2016

Vragen over salaris directeur zorginstelling Evean

De SP is boos over de salarisstijging van de directeur van zorginstelling Evean. Het bedrijf staat op de lijst van staatssecretaris Martin van Rijn met slecht beoordeelde instellingen. Toch is de directeur vorig jaar achtduizend euro meer gaan verdienen.

In 2014 verdiende directeur Hans Admiraal 171.495 euro, een jaar later steeg dat met achtduizend euro naar ruim 179.000. Volgens de SP is dat niet uit te leggen en dus stelt de partij raadsvragen aan zorgwethouder Eric van der Burg. 

'Evean heeft net als andere instellingen te maken met bezuinigingen, dat betekent dus dat er mensen op straat komen te staan', stelt SP-raadslid Peter Kwint. 'Wij vinden het dan niet te verkopen dat je aan de ene kant mensen moet ontslaan, maar dat je als directeur -die al een fors salaris krijgt- nog eens achtduizend euro méér krijgt 

Door een nieuwe wet is de norm voor bestuurders in de (semi)overheidssector in 2015 vastgesteld op 178.000 euro. Daar zit Admiraal dus boven, maar door een overgangsregeling is dat salaris tóch toegestaan.

'Die norm varieert', vervolgt Kwint. 'Dat heeft onder andere met pensioenregelingen te maken. Een complex verhaal, waardoor het in de uitvoering nog vaak fout gaat. Maar voor de SP is het heel simpel: je verdient gewoon niet meer dan dat een minister verdient.

Zwaardere functie
Evean laat in een schriftelijke reactie weten dat de functie van de directeur de afgelopen tijd flink zwaarder is geworden. 'In 2014 werd Evean geleid door twee directeuren, waaronder Hans Admiraal. In juli 2015 is besloten verder te gaan met één directeur. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verzwaring van de functie', aldus de zorginstelling.from AT5 - nieuws http://ift.tt/2atjJUV
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten