zaterdag 30 juli 2016

Vluchten Schiphol vertrekken vooralsnog volgens schema

Het vliegverkeer ondervindt vanochtend vooralsnog geen vertraging als gevolg van de verkeerscontroles door de Koninklijke Marechaussee bij luchthaven Schiphol.

Die controles leidden tot lange files op de snelwegen en toeritten 'Alle vluchten vertrekken als gepland. Of er mensen hun vliegtuig gaan missen, kan ik op dit moment niet zeggen. Daar is nog geen duidelijk beeld van', aldus een woordvoerster.

Het is zaterdag een van de drukste dagen op Schiphol. Veel mensen gaan op vakantie. Ook olympische sporters verzamelen zich op de luchthaven om af te reizen naar Rio de Janeiro. 'Juist omdat het een van de drukste dagen is, hebben we vooraf alle reizigers gewaarschuwd ruim op tijd te komen. Op dit moment geeft de situatie op Schiphol een normaal beeld bij grote drukte. Ik zie nog geen extreem lange rijen.'

Lees ook: Marechaussee controleert extra op en rond Schiphol na 'signaal' dreiging

Ook op Schiphol zelf wordt extra gecontroleerd in verband met 'een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven', zoals de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, het noemt. Schiphol adviseert daarom reizigers en mensen die anderen komen halen ruim de tijd te nemen in verband met de extra veiligheidscontroles.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2aRqJtL
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten