donderdag 28 juli 2016

Brandweerkazernes dicht wegens conflict met leiding

Twee brandweerkazernes in Noord en West zijn dicht wegens een intern conflict. Kazerne Teunis, aan de Vredehofweg, en Zebra, aan de Dapperstraat, moesten noodgedwongen gesloten worden, omdat de brandweermensen niet meer willen overwerken.

'Per dag wordt op het rooster gekeken of er sprake is van een personeelstekort. Op basis daarvan worden dan eerst ladders afgeschaald en daarna kazernes', aldus een brandweerman tegen AT5.

Tot op heden waren naast de kazernes ook al diverse reddingsvoertuigen en een duikersteam buiten dienst vanwege het conflict. 'Het niet goed invullen van het rooster en de vele dagdiensten die de dienstleiding heeft in gevuld in ons rooster heeft voor deze problemen gezorgd', aldus de brandweerman.

Lees ook: Boze brandweermannen voeren vrijdag actie: er blijven auto's binnen

Een brandweerman mag maximaal 48 uur per week werken en dat stellen de actievoerders dus nu ook daadwerkelijk als maximum. Op een spandoek bij een van de kazernes hangt een spandoek waarop staat dat de kazerne dicht is wegens 'wanbeleid'. Sinds begin juni werken de brandweermannen niet meer over.from AT5 - nieuws http://ift.tt/2aqYTY2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten