vrijdag 29 juli 2016

Aangifte tegen Ebru Umar wegens belediging

De Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie en 22 Turken die in Nederland wonen, hebben aangifte gedaan tegen columniste Ebru Umar wegens belediging. Dat heeft hun advocaat, Ad Westendorp, vrijdag laten weten.

De aangifte is gedaan bij het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LEDC) van het Openbaar Ministerie, aldus de advocaat. Hij heeft de Amsterdamse officier van justitie Paul Velleman verzocht Umar te vervolgen.

In de aangifte wordt gesteld dat Umar zich opzettelijk beledigend heeft uitgelaten in haar column in dagblad Metro. Ze schrijft over ‘Nederturken’, de groep mensen van Turkse komaf woonachtig in Nederland. Ze vergelijkt deze mensen, zo stelt de advocaat, met NSB’ers. Ook gebruikt Umar het woord 'geitenneukers' en 'feliciteert' ze de groep met hun 'totaal mislukte Nederlanderschap'.

Umar zegt op Twitter over de aangifte: 'Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant.'from AT5 - nieuws http://ift.tt/2aenJHL
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten