woensdag 27 juli 2016

Minuut stilte voor oud-Ajax-voorzitter Coronel duurde slechts 24 seconden

Voor een van de belangrijkste bestuursleden uit de geschiedenis van Ajax werd gisteravond een minuut stilte gehouden. Alleen duurde die minuut geen minuut, maar slechts 24 seconden. In het uitvak klonk geroezemoes.

Uri Coronel overleed vorige week onverwachts op 69-jarige leeftijd. De oud-voorzitter, die mede verantwoordelijk was voor de verhuizing naar de Amsterdam Arena, stierf aan een hartaanval in een sportschool in Amsterdam-Zuid.

Het werd gisteravond nooit helemaal stil in de Arena: tot twee keer toe gilde er zelfs iemand door de minuut stilte heen. Vooral in het vak waar de 1500 meegereisde supporters van PAOK Saloniki zaten, klonk er herrie. Of de minuut stilte daarom voortijdig werd afgebroken, is niet duidelijk.

Lees ook: 'Uri Coronel had een grote wil om iets te bereiken'

Een uur voor de wedstrijd (1-1) slingerde oud-teammanager David Endt, een goede bekende van Coronel, nog een tweet de wereld in. Volgens Endt verdiende een man als Coronel een 'overdonderende' minuut stilte.

Endt vindt het jammer dat die minuut ('een belangrijk symbolisch moment') niet 'ten volle is benut'. Zeker ook voor de familie van Coronel die op uitnodiging van Ajax in het stadion aanwezig was. 'Ik weet zeker dat het niet aan het Amsterdamse publiek heeft gelegen', zegt Endt. 'En écht respect ligt natuurlijk dieper dan een minuut stilte, maar jammer is het wel'.

Ploeg in opbouw
De oud-teammanager zegt een 'ploeg in opbouw' aan het werk gezien te hebben, met 'goede bedoelingen en bij vlagen aardig voetbal'. 'Jammer van het resultaat: 1-1 in zo'n wedstrijd is eigenlijk niet goed genoeg'. Toch denkt Endt dat Ajax de volgende ronde kan halen, zeker met spits Kasper Dolberg die hij een 'begaafde voetballer' noemt. 'Mooi dat hij in zijn officiële debuut meteen scoorde', zegt Endt.

Lees ook: Ajax wint niet van PAOK

Ajax vermoedt dat de spelers van beide clubs te laat het veld zijn opgekomen. 'Hoe laat de uitzending op televisie moet beginnen, is heel strak geregeld', zegt een woordvoerder. 'Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn'. Volgens de KNVB moet de scheidsrechter - ook in internationale wedstrijden - als eindverantwoordelijke de tijd bijhouden. Of het rumoer een rol speelde bij het voortijdig afbreken van de minuut stilte, wist de voetbalbond niet met zekerheid te zeggen.from AT5 - nieuws http://ift.tt/2agEOQk
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten