woensdag 27 juli 2016

Marcouch: 'Aandacht voor aanpak jeugdbendes verslapt'

De aandacht voor de aanpak probleemjongeren verslapt, vindt PvdA-Kamerlif Ahmed Marcouch. Mede door bezuinigingen leidt dat tot excessen zoals de overlast in de Banne in Noord.

De gemeente heeft de afgelopen jaar veel geld, tijd en moeite in de aanpak gestoken en dat sorteerde effect. Het jeugdbendes daalde van tussen de 40 en 50 naar zo'n 25. 'Op een gegeven moment ging het echt beter. Maar omdat het beter ging, het rustiger werd in bepaalde wijken, is de aandacht verslapt'. zegt Marcouch. 

En de aandacht zal ook volgend jaar niet toenemen, als je afgaat op het aantal manuren dat wordt gestoken in handhaving. Er is een miljoen euro minder beschikbaar voor veiligheid, waardoor het aantal FTE's van 800 naar 700 zal dalen. 'Je bezuinigt op veiligheid en de aanpak van jeugdgroepen, daarmee creƫer je een situatie waarin ze weer kunnen ontstaan. Je ziet waar het toe leidt in de Banne.'

Begin september zijn de begrotingsbesprekingen voor volgend jaar. De SP, VVD en D66 kunnen dan alsnog beslissen om meer geld aan veiligheid uit te geven. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2aKsLeZ'Aandacht%20voor%20aanpak%20jeugdbendes%20verslapt'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten