vrijdag 29 juli 2016

'Rolkofferborrel' tegen grote drukte op Prins Hendrikkade

Een opvallend protest tegen de drukte op de Prins Hendrikkade in het centrum van de stad. Men ging daar vandaag borrelen tegen de grote hoeveelheid touringcars en toeristen.

De boze centrumbewoners met rolkoffers stonden demonstratief te borrelen tegen het massatoerisme in de stad. Ze zijn de toeristen met rolkoffers spuugzat.

SP-gemeenteraadslid Tiers Bakker was er ook bij. Hij vindt de Prins Hendrikkade een puinhoop: 'We zijn hier om aan te tonen dat het veels te druk wordt. De bewoners hebben echt problemen met de grote hoeveelheid toeristen die hier opstappen. Dat kan veel beter bij de Passenger Terminal of achter het Centraal Station. Het is hier één grote puinhoop. Onveilig, er is vorige week nog niemand overleden, vandaar deze borrel'. De borrelaars blokkeerden daarom de parkeerplaatsen met rolkoffers en bbq's en probeerden daarmee aandacht te vragen voor het probleem.

Er wordt wel wat gedaan aan de gevaarlijke plek, maar het gebeurt te weinig. 'Er zijn stewards, er zijn handhavers. Die zouden deze gevaarlijke plek beter moeten reguleren, maar helaas zien we dat dat veel te weinig gebeurt. En dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties.'

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2aCM51A'Rolkofferborrel'%20tegen%20grote%20drukte%20op%20Prins%20Hendrikkade
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten