zaterdag 30 juli 2016

Strenge controles na dreiging rondom Schiphol gaan voorlopig door

De controles op de rondom Schiphol gaan voorlopig door. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee zei niet te verwachten dat daar vandaag nog verandering in zal komen.

'Op de toegangswegen naar de luchthaven voeren we extra controles steekproefgewijs uit', zegt woordvoerder Hans Molenaar van de Koninklijke Marechaussee. 'Op Schiphol zelf zullen we extra zichtbaar zijn. Ook zijn er onzichtbare maatregelen genomen maar daar kan ik verder niets over zeggen.'

Ook over de aard van de dreiging of waar er specifiek naar werd gezocht, wil Molenaar niets zeggen. Opvallend is wel dat er bij de controlepunten veel busjes werden gestopt en onderzocht.

Lees ook: Marechaussee controleert extra op en rond Schiphol na 'signaal' dreiging

De controles leidden vanochtend tot een flinke chaos op de wegen rondom de luchthaven. Enkelen stapten zelfs met hun koffer uit de taxi om te voet verder te gaan. De grootste verkeersdrukte lijkt nu voorbij te zijn, reizigers wordt wel aangeraden op tijd naar Schiphol te vertrekken. 

Het is in verband met de vakantiedrukte vandaag één van de drukste dagen op Schiphol. De maatregelen hebben vooralsnog niet geleid tot vertragingen van vluchten. from AT5 - nieuws http://ift.tt/2alvq0d
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten