woensdag 27 juli 2016

Grondpersoneel KLM staakt inladen van vracht

De actie van het grondpersoneel van KLM treft donderdag alleen de vrachtafhandeling van de luchtvaartmaatschappij. De werknemers die meedoen zullen tussen 9.00 uur en 13.00 uur geen vracht meer inladen bij vliegtuigen maar alleen nog uitladen. Dat heeft vakbond FNV aangekondigd.

De bond wil op deze manier laten zien 'dat het menens is' en dat KLM echt met betere cao-voorstellen zal moeten komen. Volgens FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha zijn de acties nog publieksvriendelijk, maar de bond sluit stakingen op den duur niet uit indien niet aan de eisen van het personeel wordt voldaan. Bagage van passagiers wordt tijdens de actie donderdag dan ook nog gewoon verwerkt.

Lees ook: Grondpersoneel KLM gaat staken

FNV eist onder meer 1 procent loonsverhoging voor de circa 14.500 grondmedewerkers van KLM, meer vaste banen voor uitzendkrachten en geen verslechtering van het aantal vakantie- en seniorendagen. Dinsdag verwees KLM de voorstellen van de bond naar de prullenbak. De luchtvaartmaatschappij gaf daarbij aan dat zij zich niet kan vinden in de eis om terug te komen op voorgestelde besparingsmaatregelen voor grondpersoneel.

'Onverantwoord'
Topman Pieter Elbers noemde het 'onverantwoord' voor KLM om op de eisen van FNV in te gaan. Hij is bereid tegemoet te komen aan de roep om meer loon en meer vaste banen. Maar om de toekomst van de luchtvaartmaatschappij veilig te stellen is het volgens hem echt nodig dat oude en achterhaalde regelingen overboord gaan.

Elbers gelooft niet dat de houding van FNV representatief is voor zijn eigen personeel. 'De KLM-mentaliteit die ik ken is samen de schouders eronder zetten. Dat betekent dat je er samen in goed overleg uit probeert te komen. Ik weet zeker dat heel veel mensen wél bereid zijn een stap extra te doen.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2afdCnx
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten