dinsdag 31 oktober 2017

'Verdachte zou 100.000 euro krijgen voor liquidatie Yakhlaf'

De groep verdachten die vastzit voor de moord op Chahid Yakhlaf, zou een maand voor de liquidatie ook al van plan zijn geweest om het slachtoffer en diens broer te vermoorden.

Dat vermoedt justitie, schrijft Het Parool. Chahid Yakhlaf werd op Oudjaarsavond 2015 doodgeschoten in Kerkdriel. Daar zitten al drie verdachten voor vast. Maar nog eens twee andere verdachten zouden betrokken zijn bij een liquidatiepoging een maand eerder. Deze twee nieuwe verdachten, Don M. (38) en Frans H. (43), staan vandaag in een tussentijdse zitting voor het eerst voor de rechter.

Lees ook: 'Geliquideerde Chahid Yakhlaf organiseerde dubbele moord Staatsliedenbuurt'

Don M., die vanwege zijn Aziatische afkomst 'Loempia' zou worden genoemd, is volgens het Openbaar Ministerie 100.000 euro beloofd om de broer van Chahid Yakhlaf te vermoorden. Hij zou een bonus krijgen als ook Chahid daarbij om het leven zou komen. De liquidatie moest in Utrecht plaatsvinden, maar mislukte. Uitendelijk werd Chahid alsnog geliquideerd op de laatste dag van 2015.

Gekraakte telefoons
De informatie zou - wederom - afkomstig zijn uit gekraakte berichten die via versleutelde smartphones verstuurd werden. Don M. zat eind 2015 vast, maar mocht wel ieder weekend met verlof.

Lees ook: 'Man die opdracht gaf voor liquidatie Chahid Yakhaf opgepakt'

Chahid en zijn broer zouden tot het kamp van Gwenette Martha behoren, terwijl de verdachten die vastzitten voor de liquidatie en mislukte moord tot de groep rond Benaouf A. zouden behoren. Aan het conflict tussen deze twee rivaliserende bendes is een lange reeks liquidaties te linken, waarbij meerdere keren een onschuldig slachtoffer viel door een 'persoonsverwisseling'.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gYsltf'Verdachte%20zou%20100.000%20euro%20krijgen%20voor%20liquidatie%20Yakhlaf'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten