dinsdag 31 oktober 2017

Ruime zege van Ajax O19 op Legia Warschau

Jong Ajax heeft met 1-4 gewonnen van Legia Warschau in de tweede ronde van de Youth League.

Ajax kwam in de 31e minuut met 1-0 achter door een eigen doelpunt Navajo Bakboord. Ajax-keeper El Maach blunderde enorm door naast de terugspeelbal te trappen.

Penalty gestopt
Na die ongelukkige tegentreffer kwam Ajax snel terug. Op slag van rust maakte Sierhuis de 1-1. Darren Sidoel zorgde in de 54e minuut voor een 1-2 voorsprong. Keeper El Maach wist zijn blunder vervolgens goed te maken. Sidoel maakte een overtreding in het strafschopgebied maar de gegeven penalty werd door de doelman gestopt.

Het mooiste doelpunt kwam in de 81e minuut van Kaj Shierhuis. Recht in de kruising: 1-3.

Jensen maakte het feestje in de blessuretijd helemaal compleet met een vierde treffer. De return, die over drie weken gepland staat, is dus waarschijnlijk een formaliteit.