zaterdag 28 oktober 2017

Dierenasiel zoekt hulp bij schurftkatten: 'opera zingen helpt'

De Dierenopvang Amsterdam (DOA) zoekt vrijwilligers om honderden katten gerust te stellen. Er is namelijk een besmettelijke schimmelinfectie uitgebroken, waardoor de beestjes zes weken het hok niet mogen verlaten.

De schimmelinfectie (ringworm) is een veelvoorkomende huidinfectie bij katten. Het veroorzaakt onder meer kale plekken rond het hoofd. Soms zijn het schilfertjes of kleine korstjes. 

Op de website van het dierenasiel staat dat ten minste 23 katten besmet zijn met de ziekte. Hoewel het geen gevaarlijke aandoening betreft, hebben de katten er wel veel last van. 

Zes weken quarantaine
Een greep uit de maatregelen: zes weken quarantaine, twee keer per week wassen met een speciale medicinale shampoo en zo min mogelijk contact met de buitenwereld. 

Om de uitbraak een halt toe te roepen, neemt DOA voorlopig geen nieuwe dieren op. Andere asiels, zoals dierenasiel Noord/Oostzaan en dierenasiel Zaandam helpen een handje om andere dieren toch van een huis te voorzien. 

Karin Amstutz doet dit weekend in Het Parool uit de doeken dat de nood hoog is. 'Het zijn vooral dieren met weinig weerstand die ziek worden, precies onze doelgroep'. Volgens Amstutz is de schimmelinfectie moeilijk weg te krijgen als hij eenmaal binnen is. 

DOA heeft een rooster gemaakt met vrijwilligers die de dieren afleiding bezorgen. 'Een van onze vrijwilligers zingt opera. Daar reageren de dieren heel goed op', zegt Amstutz tegen de krant. 

Ook is er behoefde aan mensen die de katten voorlezen, of anderszins vertier brengen. Vrijwilligers kunnen zich melden via het e-mailadres schimmelvrij@gmail.com.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iGPoZX'opera%20zingen%20helpt'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten