zaterdag 28 oktober 2017

Ajax wint moeizaam van Willem II: 3-1

In het Koning Willem II Stadion in Tilburg heeft Ajax drie punten gepakt. Het werd 1-3, maar Ajax kwam pas laat op stoom.

Het waren namelijk de Tilburgers die het scorebord openden. Het doelpunt werd gemaakt door Etien Velikonja vanaf zestien meter, maar het is de vraag of de bal terecht op de stip werd gelegd. Lasse Schöne werd wel heel hard gestraft voor duw-en trekwerk.

De openingstreffer kwam pas in de tweede helft, na een niet al te denderende eerste helft. Onder meer Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar kwamen in de buurt van een treffer tijdens die eerste 45 minuten, maar hun inzet betaalde zich niet uit.

Pas in de 70ste minuut doet Ajax er een tandje bij. Schöne maakt dan de gelijkmaker. Slechts negen minuten later weet aanwinst en invaller Siem de Jong het tweede doelpunt binnen te schieten. Huntelaar geeft de assist.

Ook Ajax' derde doelpunt begint bij Huntelaar. Zijn schot wordt in eerste instantie nog gered door keeper Branderhorst, maar daar is de Braziliaan Neres. Hij stelt de winst in de 91ste minuut veilig.