zaterdag 28 oktober 2017

OM: 'DNA-bewijs Naoufal F. op telefoon schutter mislukte liquidatie'

Er is DNA-bewijs gevonden op een van de telefoons die door de schutter van de mislukte aanslag op Peter R. in 2015 werd gebruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) kwam met dit bewijs tijdens een rechtbankzitting vrijdag.

Met de telefoons die in beslag zijn genomen kunnen versleutelde berichten (PGP-berichten) worden verzonden. De tot twintig jaar cel veroordeelde schutters Atif M. en Qio C. droegen dit soort telefoons bij zich. In één van de telefoons zou het DNA van Naoufal 'Noffel' F. zitten. Het OM zegt dat de telefoon eerder door F. is gebruikt, zo schrijft het AD.

Lees ook: 'Naoufal F. had rol in cocaïnesmokkel door Urker viskotter'

Hij zou berichten hebben verzonden onder namen als 'Exi' en 'Tiba' en zich uitvoerig met de moord hebben bemoeid. Ook werden er op de geboortedag van zijn kind babyfoto's verstuurd met de telefoon. Tweeënhalve week na de mislukte liquidatie in Diemen zou 'Noffel' een nieuwe advocaat hebben geregeld voor Atif M. en Qio C. 

Lees ook: Weski: 'Naoufal F. slachtoffer van nepnieuws en waanzinverhalen'

Advocaat Inez Weski is het niet eens met de methoden van het OM die de versleutelde berichten als bewijslast gebruikt. Ze vindt dat het haar onmogelijk wordt gemaakt om contra-expertise los te laten op de PGP-berichten. Ze vreest dat het OM alleen belastende berichten gebruikt. 

Lees ook: Zware bewaking bij rechtbank Schiphol, Naoufal F. zelf per helikopter ingevlogen



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2yU9KDb'DNA-bewijs%20Naoufal%20F.%20op%20telefoon%20schutter%20mislukte%20liquidatie'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten