maandag 30 oktober 2017

Explosieve groei internationale UvA-studenten

Ongeveer een kwart van alle eerstejaars bachelorstudenten aan de Universiteit van Amsterdam komt uit het buitenland. Het aantal internationale inschrijvingen nam met 82 procent toe.

Dat concludeert Folia uit de voorlopige inschrijfcijfers van de UvA. Van de 6.271 inschrijvingen zijn er 1.516 internationaal. Vanwege de vele buitenlandse aanmeldingen lieten de cijfers langer op zich wachten. Vorig jaar lag het aantal buitenlandse inschrijvingen op 831.

Lees ook: Buitenlandse studenten komen lastig of niet aan woonruimte

Europese Unie
Het overgrote deel van de nieuwe internationale studenten komt uit de Europese Unie: 70 procent. 15 procent komt uit Azië en de overige 15 procent komt uit andere delen van de wereld. In totaal ontvangt de UvA dit jaar 14 procent meer eerstejaars.

Studentenunie ASVA waarschuwde afgelopen mei nog voor het grote aantal vooraanmeldingen dat toen al met 50 procent was gestegen. 'In tentamentijd is het nu al moeilijk een plekje te vinden, dat wordt natuurlijk een chaos', zei Henriëtte Hoogervorst van de unie toen.

Lees ook: Opnieuw meer internationale studenten in de stad: 'Het lijkt me een leuke plek'

De Vrije Universiteit (VU) heette dit jaar 1200 internationale studenten welkom, daar nam het aantal buitenlandse inschrijvingen met 15 procent toe.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ieNtbh
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten