maandag 30 oktober 2017

Belgische politie pakt nieuwe verdachten mislukte aanslag Thalys op

In het kader van het onderzoek naar de mislukte aanslag in een Thalystrein in 2015 heeft de Belgische politie vier nieuwe verdachten opgepakt. De politie deed invallen bij in totaal zes adressen in onder meer Brussel en Wallonië.

Een van de mannen die is opgepakt, zou Youssef S. zijn, meldt VRT. Hij zou op een adres in Laken onderdak hebben geboden aan Ayoub El Khazzani, de Thalys-terrorist, en Abdelhamid Abaaoud. Die laatste wordt gezien als het 'brein' achter de bloedige aanslagen in Parijs in november 2015. De twee terroristen zouden enkele dagen voor de mislukte aanslag in de trein hebben verbleven op het adres in Laken waar vanochtend een inval is gedaan.

Lees ook: Drie gewonden bij schietpartij in Thalys uit Amsterdam

El Khazzani was op 21 augustus op een Thalys gestapt die onderweg was van Amsterdam naar Parijs. In Brussel-Zuid stapte hij op de trein en net over de grens bij Frankrijk wilde hij toeslaan. Maar twee Amerikaanse mariniers die in de trein zaten hoorde hem op het toilet een Kalasjnikov doorladen. Daarop wisten ze hem te overmeesteren. 

Lees ook: Man die worstelde met Thalys terrorist is 'Amsterdammer'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iJwuBB
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten