maandag 30 oktober 2017

Relletje rond 'kutkakkerlakken-liedje' Viergever loopt met een sisser af

Het zingen van een liedje is Ajax-verdediger Nick Viergever op een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd komen te staan. Hij liet zich tijdens een feestje na de gewonnen klassieker tegen Feyenoord gaan.

De Ajacieden vierden de 4-1 overwinning op de aartsrivaal met een feestje in een café in de stad. Op een nogal amateuristisch in elkaar geknipt filmpje was te horen hoe Viergever 'Het zijn maar kutkakkerlakken!' zong.

'Wij keuren dit uiteraard af en zullen dit met hem bespreken', schreef Ajax in een verklaring naderhand. Gevreesd werd dat Viergever misschien zou worden geschorst voor het liedje, net zoals Jan Vertonghen in 2010. De Belg mocht twee wedstrijden niet meedoen nadat hij het liedje in een volle Arena had gezongen. 

Lees ook: Ajax niet blij met 'Het zijn maar kutkakkerlakken' van Nick Viergever

Maar daar zit volgens de KNVB het verschil. 'Het feit dat het zich heeft afgespeeld in een café, waar behalve Ajacieden alleen barpersoneel en enkele andere gasten aanwezig waren en het feit dat Viergever zich er niet bewust was dat dit gefilmd kon worden.'

'Viergever schaadt met zijn uitlatingen de belangen van het voetbal en de voetbalsport in het algemeen', schrijft de KNVB vandaag op zijn site. 'Een profvoetballer moet zich er van bewust zijn dat dergelijke uitlatingen gefilmd kunnen worden en in de media verspreid kunnen worden.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2yXhvbe'kutkakkerlakken-liedje'%20Viergever%20loopt%20met%20een%20sisser%20af
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten