zondag 29 oktober 2017

Controverse rond naamgeving Anne Frank voor Duitse trein

Het plan van de Duitse spoorwegen om een nieuwe hoge snelheidstrein de naam van Anne Frank te geven heeft gemengde reacties opgeleverd. De naam is gekozen nadat er een wedstrijd werd uitgeschreven door Deutsche Bahn waarbij het publiek werd gevraagd een naam te verzinnen voor de nieuwe ICE-trein.

Er kwamen uiteindelijk 19.000 reacties binnen. Daaruit werden door een jury 25 namen gekozen, waaronder Willy Brandt, Ludwig van Beethoven en Anne Frank, zo schrijf NRC

Maar het voornemen om de trein wellicht de naam van Anne Frank mee te geven stuit sommige Duitse media tegen de borst. Pijnlijk is het ook wel, gezien Anne Frank in 1944 met de trein werd vervoerd naar het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar ze uiteindelijk haar dood vond.

Tegen Bild zegt Deutsche Bahn dat inzenders 'enkel goede bedoelingen' hadden met de inzendingen. 'Frank stond voor tolerantie en een vreedzaam samenzijn met verschillende culturen', zegt een jurylid.

De nieuwe ICE-4 worden volgend jaar in gebruik genomen. Het is nog niet zeker of er daadwerkelijk een trein komt met de naam van Anne Frank. Er wordt nog een check gedaan naar de naamrechten.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2hocrp4
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten