maandag 30 oktober 2017

Koning Willem-Alexander naar Tropenmuseum voor viering vijftig jaar SIRE

SIRE, de Stichting Ideële Reclame, is jarig en viert dit vandaag in het Tropenmuseum. De stichting bestaat vijftig jaar. Er zijn driehonderd gasten uitgenodigd en één van hen is Koning Willem-Alexander.

In 1967 werd SIRE opgericht. Sindsdien heeft het in totaal 113 campagnes gevoerd. 'Je bent een rund als je met vuurwerk stunt', is één van de meest bekende campagnes. Doel van de stichting is om maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Met de campagnes wil de stichting Nederlanders aan het denken zetten.

Thema's die worden aangesneden zijn onder andere pesten, eenzaamheid, dyslexie, kindermishandeling en het werk van pleegouders. Onlangs nog deed een recente campagne van SIRE veel stof opwaaien. 'Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn' werd door enkelen gezien als seksistisch. In de campagne worden ouders opgeroepen hun jongens te laten stoeien en ravotten. 

Tijdens het feestelijke programma zijn er toespraken van onder andere SIRE-directeur Kim Putters en wordt het thema van de jubileumcampagne gepresenteerd.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ydTCz6
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten