donderdag 18 mei 2017

Sylvana: 'Hoop dat we nog lang praten over hoe we met elkaar omgaan'

Sylvana Simons reageerde vandaag tevreden op de uitspraak van de rechtbank. Die veroordeelde twintig mensen tot werkstraffen en boetes wegens belediging, opruiing of bedreiging.

Het gaat om taakstraffen variërend van 60 tot 80 uur en boetes tussen de 150 en 450 euro. 'Ik denk dat de rechtbank een belangrijk signaal heeft afgegeven over wat acceptabel en toelaatbaar is. En daar valt online ook onder', stelt Simons.

Lees ook: Werkstraffen en boetes voor bedreigers en beledigers Sylvana

Bij de uitspraak was één veroordeelde aanwezig: Ben van der Kooi, de extreem-rechtse activist die Simons 'neuk-sletje' en 'Sylvana Banana' noemde. Hij kreeg 250 euro boete, maar heeft geen spijt. 'Ik zou elke uitlating zo weer doen of er zelfs een stapje bovenop doen', stelde Van der Kooi.

Toen Simons de pers te woord stond liet Van der Kooi het liedje 'Oh Sylvana' horen, waarin de zanger zich afvraagd waarom ze haar koffers niet pakt. Simons deed echter alsof ze het niet hoorde.

Lees ook: Beledigingen Sylvana: 'Ga terug naar je kokosnotenboom, wat is daar zo erg aan?'

Ze zegt blij te zijn dat ze de zaak nu af kan sluiten. 'Ik hoop alleen dat we in de brede zin met elkaar nog lang door zullen praten over hoe we met elkaar omgaan. Zowel in het dagelijkse echte leven als online.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qvzOlx'Hoop%20dat%20we%20nog%20lang%20praten%20over%20hoe%20we%20met%20elkaar%20omgaan'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten