dinsdag 30 mei 2017

Raamsteeg is gewoon te klein voor fiets- en scooterverkeer: 'Het is gevaarlijk'

Als je de Raamsteeg ziet, kun je je nauwelijks voorstellen dat het nauwe straatje open is voor zowel fietsers als scooters. Maar er trekken dagelijks hordes fietsers en scooters langs en de bewoners en ondernemers zijn het helemaal zat.

Ze kunnen nauwelijks hun deur uitlopen of er rijdt een wiel over hun tenen. 'En zo gaat het de hele dag. Fietsers, scooters, tuk-tuks, bejaardenauto's, invalidenauto's, segways, fietskoeriers, bakfietsen. Het wordt nu echt te gevaarlijk', zegt Eduard van Dishoeck.

En dan was is het op het moment van de reportage nog relatief rustig, zeggen bewoners en ondernemers. Ze klagen al jaren bij de gemeente om maatregelen, maar de situatiein de 2,5 meter brede steeg wordt steeds erger. Je huis of winkel uitlopen is een uitdaging geworden.

Hoofdnet Fietsen
'Het is er gevaarlijk. Mensen worstelen om er doorheen te komen', zegt een winkelier in de straat. 'Met de mensen die van twee kanten komen met fietsen en brommers, alles komt er doorheen. Ik heb al ongelukken gezien.' Het blijft opletten in de Raamsteeg. En dat komt omdat de steeg onderdeel is van het Hoofdnet Fiets.

En dat vinden de bewoners te gek voor woorden met de toenemende drukte. 'Dat kan dus niet meer', zegt aldus bewoonster Albertien Pareau Dumont. 'Dat is bedacht in een tijd dat er enkele fietsers waren met af en toe een brommer.'

Opnieuw hebben bewoners en ondernemers een brief naar de gemeente gestuurd. Ze willen snel een oplossing.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rgAUjL'Het%20is%20gevaarlijk'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten