maandag 29 mei 2017

Bewoners Vogelbuurt op de bres tegen huurwoningen in oude schoolpanden

In oude schoolgebouwen in de Vogelbuurt moeten 36 sociale huurwoningen komen. Een uitkomst in deze krappe woningmarkt. Maar de omwonenden denken hier anders over. Zij willen de bedrijven die in de panden zitten, zoals een yogaschool, behouden.

De sociale huurwoningen waarvan de helft bestemd is voor statsuhouders moeten in drie schoolgebouwen komen. Nu nog een plek met veel buurtfuncties. 'Er zit hier inderdaad een yogaschool, de kinderopvang. Er is een school voor inburgeringscursussen, er wordt hier taalles gegeven. Ik denk dat het gewoon heel belangrijk is voor de buurt dat het blijft bestaan', zegt Sylvia Gerritsen die zelf ook in de buurt woont. 

In het gebouw is één keer in de week gratis yogales voor bewoners. De plannen voor woningen vielen rouw op het dat van de yogaschool. Esther van Voorst van Yogaschool Noord was verrast toen ze hoorde over de plannen. 'De tranen stonden in m'n ogen. We wilden eigenlijk gaan uitbreiden hier dus we hadden een gesprek aangevraagd om uit te breiden. En toen hoorden we dat het verkocht zou worden. Superjammer.'

De gemeente wil de schoolgebouwen verkopen aan Stadgenoot. Want er moeten woningen bij in de stad en daar zal ook bestaande bouw voor worden gebruikt. 'Aan de buitenkant van deze woningen mag niks gedaan worden, want het zijn ook monumenten. Dus je propt die mensen eigenlijk in hele kleine woningen', zegt Gerritsen. Volgens haar met alle gevolgen van dien. 'We zijn bang dat er dan veel overlast ontstaat.'

De dames hebben inmiddels zo'n driehonderd handtekeningen opgehaald. En gaan door met hun actie in de hoop de gemeente te kunnen beïnvloeden. Op 6 juni gaat het college zich over de plannen buigen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2s7qIde
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten